Hoppa till sidans innehåll

Summering Svenska Cupen 2018

18 MAJ 2018 09:13
13 spelare och 4 coacher åkte i slutet av april upp Uppsala för att genomföra den stora årliga tävlingen, Svenska Cupen, som är både en individuell tävling och en lagtävling där distrikten tävlar om ett vandringspris.
  • Skapad: 18 MAJ 2018 09:13

Svenska Cupen 2018

13 spelare och 4 coacher åkte i slutet av april upp Uppsala för att genomföra den stora årliga tävlingen, Svenska Cupen, som är både en individuell tävling och en lagtävling där distrikten tävlar om ett vandringspris. Förberedelserna var bra med tre träningar där det i första hand tränades på dubbel och mixed, för att ge de ihopsatta paren bästa möjliga förutsättningar.

Flera spelare/par hade tuff lottning redan från match ett, men med stort stöd från både coacher, föräldrar och lagkamrater så gör alla jättebra insatser redan från start. Gruppen var stark och kändes som alla kom ihop sig bra och tog hand om varandra. Detta gjorde att vi nådde bra resultat och tog två medaljer. Därmed nådde vi vårt mål vilket vi är väldigt nöjda över.

Det blev till sist ett brons i DD04 genom Julia Jonsson BMK Stinget/Sofia Kleibrant, Torp GoIF som stod för en jätteinsats i semifinalen men föll på mållinjen. Det bästa resultatet var ett silver i DD06, genom Elvira Olsson och Agnes Ferm, BMK Stinget. Detta var sista matchen för laget detta året och alla lagkamrater sluter upp bakom tjejerna och får till ett riktigt bra stöd. En match som dessa tjejer troligtvis sent kommer glömma.

Något vi jobbade hårt med redan från första träningen var att få dessa spelare att spela för varandra, vilket dem verkligen gjorde med bravur! Alla gör kanoninsatser trots tuffa matcher och blev stöttade i varje match av såväl coacher, lagkamrater och tillresta föräldrar


Vi ser redan fram emot nästa års Svenska Cupen.

Badmintonhälsningar

Zeth Olsson

Skribent: Peter Skeppstedt
Epost: Adressen Gömd

Facebook logo

Twitter logoInstagram

 

 

Streaming av badminton
 

Nyheter om badminton i media

Aktuell ranking Franklin G Medium

Resultat Serie Tävling Franklin Medium

Tävlingskalender Franklin G Medium

Svenska Badmintonfonden Franklin G Medium


Lagom IL-logga

Mindre logga EuroCenter

Postadress:
Bohuslän-Dals Badmintonförbund
Tommy Hedlund, Humlevägen 17
662 35 Åmål

Kontakt:
Tel: 0706312003
E-post: This is a mailto link

Se all info

Årets profiler i distriktet

Tommy Hedlund & Erica Karlsson